onsdag 7 april 2021

Dagen V

Som jag har längtat efter denna dag. Mer än jag någonsin längtade efter julafton som barn tror jag. Onsdagen den 7 april 2021 är en dag jag aldrig ska glömma. Dagen V som i vaccin och förhoppningsvis också som i Victory. Det var idag jag fick sprutan, den så efterlängtade, som ska skrämma covidvirusmonstret på flykt. 

För ett år sedan, när pandemin nådde oss, kändes det nästan omöjligt att forskarna skulle få fram ett vaccin. Men så kunde dom det och det med rekordfart. Då återstod att betvinga sjukhusadministrationen för att få den gratisinjektion regeringen lovade oss. Det var en pärs att komma igenom klantigt upplagda datasystem för att boka vaccintid. I timmar satt jag vid tangentbordet för att komma igenom systemet. Själaglad var jag, när jag slutligen lyckades och fick en tid. Men säg den glädje som varar beständigt. Det dröjde inte många dagar förrän en kvinna från Halmstad ringde och skulle omboka tiden. Hon visste absolut ingenting om Kungsbacka och inte heller mycket om bokningssystemet, skulle det visa sig. Det bekräftelsemejl hon utlovade fick jag aldrig och när jag ringde tillbaka för att klaga på det visste ingen i växeln vem hon var. När jag kontaktade min vårdcentral visste ingen där att någon i Halmstad bokade om tider i Kungsbacka. Vilken kommunikationsbrist! Det var bara att vänta och se om det skulle finnas någon bokad tid för mig idag.

Det fanns en tid och jag var väntad. Även om jag sett fram emot den här dagen, så ska jag erkänna att jag sov lite oroligt i natt, sedan jag hört av en väninna att hon fått svåra biverkningar av vaccinet. Men vad har man att välja på? Det var bara att låta sköterskan sticka. Det gick snabbt och lätt och kändes knappt. Sjukvården är skicklig och serviceinriktad, precis tvärtom mot dess märkligt tillkrånglade administration.

Jag fick vaccinet Pfizer och nästa vaccinationstillfälle blir 19 maj. Nu hoppas jag därför på en fin och normal sommar, då jag kan träffa och krama om, barn, barnbarn, släktingar och vänner. Kanske blir det till och med möjligt att gå på bio, teater, konserter och utställningar och inte minst att komma ut och resa. Det är verkligen något att längta till och jag hoppas av hela mitt hjärta att sprutorna leder dit.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar