tisdag 4 augusti 2020

Vinterfödelsedag på sommardag

Att fira en födelsedag, som inträffade den 2 januari en sommardag, som idag den 4 augusti, var inte vad vi hade tänkt oss. Men så fick det bli till följd av alla hinder av olika slag, som kommit emellan. Och visst går det bra att fira ett januaribarn i augusti.

Maggan och jag firade alltså Anita idag på Långedrags värdshus. Tanken var att vi skulle ha suttit ute och andats in havsluften, men därtill var vinden för stark. Det fick bli ett corona-avskilt hörn inne i restauragen, där havet fick stå för utsikten och dessutom representeras på våra tallrikar, för givetvis åt vi fisk.

Det var kul att träffa gamla kompisar igen i denna isoleringstid, men visst kändes det sorgligt att Lena inte längre fanns med bland oss. Vi hade mycket att avhandla och som vanligt, när vi träffas, en hel del gamla minnen. Och det kändes bra att äääntligen få tillfälle att fira Anita.

Faktiskt ska sägas att det var fint att också stå ute på piren och se vågorna rulla in. Det var inte många båtaute på havetr, men badbryggan var välfrekventerad, så som det vara skall en sommardag på Långedrag. 

Att fira en födelsedag, som inträffade 2 januari en sommardag som idag den 4 augusti var inte vad vi hade tänkt oss. Men visst kan ett vinterbarn firas även på sommaren, och så fick det bli, när hindren för att få till det tidigare varit både många och i sorgliga i och med att Lena inte längre är med oss..

Maggan och jag firade alltså Anta på Långedrags Värdshus idag. Tanken var att vi skulle suttit ute och andas in havsluften, men blåsten var för stark, så det fick bli i ett corona-avskilt hörn vid fönstret inne i restaurangen. Havet fick i alla fall stå för utsikten och även gå igen i maten, som givetvis var fisk.

Det är trevligt att träffa gamla kompisar igen. Inte allt för vanligt nu i isoleringens tid Mycket hade vi att avhandla,som vanligt mycket minnen. Och det var roligt att vi äääntligen kunde gratulera Anita ordentligt! Faktiskt var det också riktigt härligt att stå ute på piren och se på de höga vågorna, som rullade in. Inte så många båtar gick förbi, men badbryggan var välfrekventerad, så som det vara skall en sommardag i Långedrag.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar