torsdag 21 maj 2020

Tandlös och hackad

Idag har jag för första gången på flera månader varit ute och träffat människor utanför familjen. Jag har coronaisolerat mig enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det har inneburit att jag också månadsvis gång på gång har skjutit upp ett nödvändigt tandläkarbesök.

När jag var på semester i Spanien i mars lossnade den stifttand jag hade som jag sedan en badolycka, när jag var nio år har haft som en av mina framtänder. Den har lossnat förut och då har tandläkaren satt fast den. Jag gick därför till en tandläkare i Spanien dagen innan det blev corona-lock down där. Men den spanska tandläkaren bedömde skadan för stor för att hon skulle kunna göra något. När jag väl kom hem beställde jag så tandläkartid direkt, men jag var inte välkommen förrän 14 dagar senare, eftersom jag hade varit i Spanien. Under dessa 14 dagars karantän kom så restriktionerna i Sverige och när jag väl var framme vid besöksdatum, vågade jag inte gå dit. Jag sköt upp besöket och gjorde det sedan igen. Men i fredags lossnade tanden, så det blev akut!



Jag tog mod till mig och begav mig till tandläkaren idag. Det var en sällsam upplevelse, men det kändes ändå bra. Utanför i det fria fick jag vänta för att slippa eventuell smittrisk i väntrummet och sedan direkt in i behandlingsrummet. Domen när tandläkaren kom var att tanden inte kunde sättas in igen. Roten hade spruckit, så jag är fortfarande framtandslös.

Nu måste det bli brygga eller implantat, lång tid kommer det att ta och dyrt som bara den blir det. Ack ja, men det är smällar man får ta. Tur i alla fall att jag blivit lite förvarnad redan i Spanien. Fast jag tänker allt nu på min gamla käpphäst att jag inte kan förstå varför tänder (och ögon) är kroppsdelar som inte ingår i vår annars så välutbyggda sjukvård.

Som om detta inte var illa nog, fann jag i min mobil att mitt facebook-konto hade blivit hackat. Inte kunde jag reparera det, för FB påstår att jag hade fel lösenord. Jag är dock övertygad om att det var rätt. Men kanske har dom lurat in mig till något byte, som jag inte har memorerat. Och ingen kan man ringa för att få hjälp. Jag lyckades inte få ordning på kontot, så nu har jag skaffat ett nytt. Håhå jaja, det var inte min dag idag! Men nu har jag i alla fall skrivit av mig lite av min frustration och det är det dags att krypa till kojs. God natt!

1 kommentar:

  1. Jag gick oxå akut till tandläkaren , fast det var en kindtand så den fylldes med plast komposit... delad glädje... delad sorg...��

    SvaraRadera