onsdag 15 juni 2022

Båttur med dramatik

  • Idag var jag på kvällstur med S/S Bohuslän i Göteborgs skärgård tillsammans med mina gamla arbetskamrater från Sveriges Radio och TV. Dagen var fin och jag förväntade mig en härlig tur på havet ute på båtens däck i aftonsolen. Men det blåste kallt, så vi kröp inomhus och ägnade oss åt att äta räksmörgåsar, dricka båtens specialöl och ha trevlig samvaro. Det var hög volym, många skratt och stånkande motorljud. 
  • Båten tuffade på men plötsligt vände den om långt innan vi gjort hela den tur vi skulle ute på. Motorljudet eskalerade och sedan plötsligt var det stopp. Motorn ville inte längre. Det ringdes efter hjälp, väntan  följde, och  sedan dök en lotsbåt från Sjövärnet upp. Febrilt arbete med tampar och kast följde både på den båten och ”vår”. Till slut var båtarna var kopplade till varandra och en maklig lotsfärd tillbaka till utgångshamnen Stenpiren i Göteborg anträddes. Då fick vi oss vårt däckhöbg till livs med inslag av lite dramatik i aftonsolens sken. Vinden kändes inte, när båten gick så sakta. 
  • Vi var inte direkt oroliga för hur det skulle gå. Kaptenen lugnade oss med att de hade kontroll, men sade samtidigt att han inte varit med om något liknande på båten tidigare, och då har  han kört den sedan 1994.
  • Väl vid Stenpiren knuffade lotsbåten oss i land från bredsidan och färden var över. Inte precis den färd vi hade tänkt oss, men i alla fall en trevlig och minnesvärd sådan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar