måndag 23 augusti 2021

I Bohuslän med Bohuslän

Båten Bohuslän.
Vilken härlig sensommarhelg vi har haft. För mig var lördagen viktigast, för då var jag på träff med gamla arbetskamrater från SVT. Den här gången stod en båttur med S/S Bohuslän på programmet. Jag har länge velat åka med den anrika båten från 1914, och nu blev det alltså äntligen av. Och det med den äran. Vi fick historik om båten och fick möta flera av de frivilliga, som utan ersttning driver verksamheten med den här båtens trafik och underhåll. Imponerande!
Lite båtfakta.Vi var ute i södra Bohuslän en verkligt din dag. Havet var kav lugnt, solen strålade och samvaron kring gamla minnen var härlig. Sonja hade åter gjort ett jättefint planteringsjobb. Det gällde däremot inte Villa Maritime, där hon bokat in vår lunch. Glasverandan hon bokat för oss visade sig inte vara bokningsbar Trosatrakten de gett bekräftelse på bokningen. Till slut lyckades vi i varje fall beredas andra platser, om än då inte helt tillsammans. Då visade det sig att maten inte var förberedd trots att vi uppmanats och inlämnat beställning på vad vi ville äta. En av rätterna vi fått att välja på fanns dessutom inte ens på menyn.

Göran och Agneta.

Per och Bibban.

 Det blev en lång väntan, en det gjorde inte så mycket. Vi hade ju trots allt träffats främst för att prata och minnas och det gjorde vi. Dessutom tog Sonja fram sina förhandlingstalanger och fixade så att vi alla som kompensation för restaurangens missar fick fritt vin till maten och även gratis kaffe och kakor efteråt.

 

Andra delar av gänget ed bl.a. Sonja.


Visst var det märkligt att restaurangen kunde missa så, men sägas ska också att såväl mat som vin smakade gudagott. Och jag fick ju faktiskt den torskrygg jag hade beställt, även om några av mina kamrater saknade den fisksoppa de hade tänkt sig. Men inga sura miner. Alla var glada och nöjda. 

På hemresan fick vi sedan en extratur runt Marstradsön och det var extra trevligt, eftersom tiden att ströva runt på ön hade minimerats till följd av all väntan på restaurangen. Nu hoppas jag bara på fler fina sensommardagar med nya äventyr.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar